Kuopion Kauppahallin julkisivun maalaustyöt

Uutiset / 15.08.2024

Ammattitaitomme maalaustöissä juontaa juurensa vuodesta 1974, jolloin yrityksen toiminta käynnistyi maalausliikkeenä. Vuosien ajan Matti Konttinen veljineen kiersi kohteita Kuopion ja Maaningan alueella. Tekijät ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta samalla vuosikymmenten tuomalla ammattitaidolla ja -ylpeydellä suhtaudumme nykyäänkin maalaustöihin, vaikka palvelutarjontamme onkin laajentunut merkittävästi.  

Torilla sijaitseva Kuopion Kauppahalli on ollut torikaupan sydämessä jo vuodesta 1902 lähtien. Tänä kesänä rakennus sai arvonsa mukaista kohennusta, kun sen julkisivun maalauksia uusittiin. Myös pääovien koristemaalaukset korjattiin käyttäen samoja perinteisiä maaleja kuin ennenkin. Näin ne kestävät paitsi kovaa kulutusta ja sään rasitteita, ilahduttavat hallissa asioivia myös tulevien vuosien ajan.

Kauppahallin avajaisviikolla Uusi Savo kirjoitti elokuun 2. päivän numerossaan vuonna 1902:
”Warsinkin hallin kauniita päätyjä pysähtywät ihmiset katselemaan. Joshan koristukset owat tulleet wähän maksamaankin, niin yleisön tyytywäisyys niihin palkitsee sen. Arkkitehti Strömberg, joka on piirustukset laatinut, ansaitsee kiitosta tästä rakennuksesta, joka on niin kaunis ja hauskan näköinen kuin hallirakennus ylipäätään woinee olla ja muuten niin tarkoituksen mukainen.” (kuopionkauppahalli.fi/)

Takaisin